Gå til hovedinnhold
Tilbake til forsiden
Elevkanalen

Fagnavigasjon

  • Nyheter
    add remove
  • Tverrfaglig
    add remove
  • Naturfag
    add remove
  • KRLE
    add remove
  • Norsk
    add remove
  • Norskopplæring VO
    add remove
  • Matematikk
    add remove
  • EN
    Engelsk
    add remove
  • Samfunnsfag / Samfunnskunnskap
    add remove
  • Historie
    add remove
  • Geografi
    add remove
  • Mat og helse
    add remove
  • Kunst og håndverk
    add remove
  • Musikk
    add remove
  • Kroppsøving
    add remove
  • Førstehjelp
    add remove
  • Programfag / Yrkesfag
    add remove
  • Mediefag
    add remove
  1. Nyheter
  2. For lærere
  3. De nyeste og mest aktuelle ressursene akkurat nå
Ungdommer, epidemi og Amanda Gorman

De nyeste og mest aktuelle ressursene akkurat nå

Annenhver uke samler vi nytt og relevant innhold for ukene som kommer.

Mange har i ukene som kommer fokus på samliv, sex og kjærlighet. Vi har samlet en god del av våre ressurser i ulike fag og på de tverrfaglige områdene våre om temaet. Se nyhetsinnslag og tidligere God Morgen Norge-sendinger om temaet under "nyheter for lærere". Videoer, oppgaver, læringsstier og annet finner du i direktelenkene under. Alle har ikke dette fokuset nå, så derfor har vi også flere andre nye ressurser. I engelsk kan de eldste elevene bli utfordret i reisebrev fra Tieran som har vært i Tibilisi i Georgia. Elin Måges første episode av "Skriv bedre!" er også ute, i tillegg til masse annet! Har du egentlig sett en norsk oversettelse av Amanda Gorman sitt fantastiske dikt?! Direktelenker finner du på bildene og i teksten. Vi håper du blir inspirert! Dagens nyheter, Junioraktuelt og News in English kommer selvsagt ut daglig og ukentlig

Småskolen 1-4

God start 1-2 - Familieformer. Det finnes flere ulike familier nå enn noen gang. Lær om familieformene, lag ditt eget familietre og lag en animasjonsfilm om familien på engelsk!

 

 

 

KRLE 1-4 - Sosial kompetanse. Her kan du og elevene se tegnefilmer fra lærer Gunnhild Aasprang om empati, samarbeid, selvhevdelse, selvkontroll og ansvarlighet. 

 

 

 

God start 3-4 - vannets kretsløp. Hvor kommer egentlig alt regnvannet fra? Og hvordan har det seg at vi aldri går tom for vann? Alt om vannets kretsløp kan du lære om her.

 

 

 

Mellomtrinnet 5-7

Samfunnsfag - Seksuell orientering og kjønnsidentitet: Mangfold, dilemmaer, seksuell identitet og samfunnspåvirkning gjør temaet velegnet til tverrfaglig arbeid i samfunnsfag, KRLE og norsk.

 

 

 

Samfunnsfag - Grenser: Å gå fra barn til ungdom kan innebære en forflytning av grenser, og man kan føle et press om at man må passe inn i en gruppe. Å bryte grenser kan være noe positivt, men også noe som kan være utfordrende og risikabelt.  Vi skal utforske temaer knyttet til grenser og gruppepress. Det handler blant annet om sosialt samspill, rusmidler og seksualitet.

 

Samfunnsfag - Svartedauden og moderne epidemier: Her kan du lære om hvordan samfunnet i Norge var på 1300-tallet, hva svartedauden var og hvilke konsekvenser den fikk for Norge og verden. Vi sammenlikner svartedauden med nyere epidemier som koronaviruset, ebola og malaria.

 

 

Naturfag - Pubertet og forelskelse: vi lærer om hva som skjer med kroppen under puberteten. Men hva med forelskelse? Line Jansrud møter igjen sin første kjæreste i en episode av programmet "Kroppen din". 

 

 

 

Engelsk - Indigenous People: After after watching the videos, pupils can read the e-books about the Sami and other indigenous people around the world. They can develop vocabulary and practise grammar skills with quizzes, before moving onto deeper understanding via summative assignments. 

 

Norsk 5-10 - Skriv bedre! Første episode av "Skriv bedre!" tar for seg spørsmålet: Hvorfor skrive rett? Elevoppgaven er å formulere en setning med så mange skrivefeil som mulig. Ja, for hva skjer med en tekst med altfor mange feil?

 

 

Ungdomstrinnet

Tverrfaglig ungdomstrinn - samliv, seksualitet og kjærlighet: Her finner du aktuelle undervisningsopplegg om temaet. Innholdet følger en progresjon og er tilpasset ulike trinn. Undervisningsoppleggene består av læringsstier, videoer, fordypningstekster, refleksjonsoppgaver, quizer og praktiske øvelser. 

 

Tverrfaglig programserie - @tv2ekte: Her finner du fem ulike temaer som kommer inn under tema folkehelse og livsmestring. Til alle temaene er det utarbeidet oppgaver og lærerveiledning. Vi anbefaler at du som lærer sjekker gjennom episoden før du deler med elevene dine, med tanke på innholdet. 

 

Norsk - The Hill We Climb: Amanda Gorman - hør diktlesningen til presidentinnsettelsen og gjør tilhørende oppgaver her. Vi har også oversatt talen til Amanda, slik at elevene kan følge teksten på norsk!

 

 

 

Naturfag - Pubertet: Vi lærer om hvordan hormoner i kroppen fører til endringer i puberteten.

 

 



Samfunnsfag - 10 år siden den arabiske våren: Det startet med at en grønnsakshandler i Tunisia satte fyr på seg selv. Han var fortvilet over å bli urettferdig behandlet av politi og myndigheter. Folk tok til gatene for å protestere. De ønsket større frihet og flere rettigheter. De krevde at presidenten skulle gå av. Til slutt ga presidenten seg. Han flyktet landet. 

 

English - Tibilisi, Georgia - a city in protest
The resource consists of a long-read article split across chapters and a video. It is suited for pupils with a good grasp on English, or for those who wish to be challenged. 




Mediefag/Kunst og håndverk - Workshop: farger og typografi. I denne workshopen skal du jobbe analogt med farger og typografi. Workshopen består totalt av åtte deloppgaver, fire om farger og fire om typografi.
Tips til fagstoff:
Ittens fargesirkel og fargekontraster
Typografi - Bokstaver med sjel


Tverrfaglig - demokrati og medborgerskap: Hver dag møter du en strøm av informasjon. Det er fort gjort å bli lurt om du ikke er kritisk til opplysningene du får servert. Hvordan skiller du fake fra fakta? Her har vi samlet fagstoff, oppgaver og workshops i kildesøk og kildekritikk.




schedule Publisert 04.02.2021
Tweet
Tilgjengelighet | Personvern | Kontakt oss | Om oss
Opphavsrett TV 2 Skole © 2009-2021.

Hva vil du logge inn med?

Feide
Elevkanalen
Bestill Bestill
Prøv Prøv