Dramapedagogisk praksis
Drama som metode kan benyttes helt fra barnehage til videregående skole. God dramapedagogisk praksis tuftes på en grunnleggende teoretisk forståelse, erfaringer fra din egen dramapraksis og evnen til å legge til rette for en målgruppe.
Kunnskaper om gruppedynamiske prosesser og evnen til å observere hva som skjer i gruppene, er viktig. Du blir mer bevisst på dine egne ressurser som du har i din erfaringsbakgrunn, også kalt «ryggmargslæring».
Det er viktig å tilpasse aktivitetene og temaene du velger, til målgruppen du skal jobbe med. Barn under skolealder leker, og det er veldig viktig at du som dramapedagog tar deg tid til å observere hvordan barna leker, og hva de leker. Dramatisering av eventyr, myter og historier er gode aktiviteter for barn under skolealder. Det er ulike måter å gjøre dette på.
Se igjennom videoene under «Drama i barnehagen» og «Drama i ungdomsskolen og vgs» før du gjør oppgaven under.
Skriv en artikkel der du formulerer en problemstilling som belyser hvorfor drama bør være en del av skoleløpet. Se din problemstilling i forhold til dramapedagogiske teorier, forskning på dramafagets egenart og forankring i pedagogikk og teaterkunst, samt egne erfaringer fra skole eller teater.
Ken Robinsons foredrag om «changing education paradigms» kan være til inspirasjon.